Varnostne - protivlomne folije

Varnostne-protivlomne folije preprečujejo razsutja stekla v primeru namernega ali nenamernega razbitja stekla.

Lastnost varnostnih-protivlomnih folij je, da v primerih razbitja stekla povzročijo efekt mreže (podobno, kot pri prednjem avtomobilskem steklu), ki povzroči, da se steklo ne razsuje ampak ostane skupaj. Zato varnostne-protivlomne folije zmanjšajo možnosti poškodb ljudi, omilijo materialno škodo v primeru razbitja, eksplozij in drugih nezaželenih nesreč, v primeru poskusa vloma pa preprečijo nezaželen vstop v prostor.


Slika prikazuje delovanje varnostne folije
picture

Največ vlomov se zgodi zelo hitro, največkrat v manj kot 1 minuti, zato varnostne-protivlomne folije nameščene na steklene površine predstavljajo idealno rešitev za preprečitev vloma oz. razbitja stekla. Najdebelejše protivlomne folije debeline 380µm zadržijo sile do 150 kg/cm2, zato predstavljajo skoraj neprehodno oviro za prehod čez steklo v prostor. Varnostne-protivlomne folije MADICO nameščamo po IWFA in EWFA kakovostnih standardih za dosego uradnih mednarodnih varnostnih EN 12600 (1B1) in EN 356 (P3A) certifikatov.

Prozorne, po namestitvi popolnoma nevidne, varnostne-protivlomne folije različnih debelin so namenjene predvsem varnosti oz. zaščiti steklenih površin, kombinacije termoreflektivnih-varnostnih folij različnih debelin, barv in odtenkov, pa ob varnosti oz. zaščiti učinkujejo tudi proti nezaželenim učinkom sonca.

Zaradi svojih lastnosti so varnostne folije idealne za namestitev na steklene površine, ki so izpostavljene morebitnemu namernemu ali nenamernemu razbitju. Še zlasti so primerne za stekla v pritličju stanovanj, pisarn, šol, bank, industrijskih objektov, bolnišnic, hotelov, restavracij, javnih stavb,…


PREDNOSTI VARNOSTNIH FOLIJ MADICO:

  • ONEMOGOČANJE RAZSUTJA STEKLA IN S TEM ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI
  • 99% UV ZAŠČITA PRED BLEDENJEM
  • IZREDNA TRANSPARENTNOST OZ. PROSOJNOST
  • DOLGOTRAJNOST, 10 LET GARANCIJE
  • PREPROSTOST VZDRŽEVANJA

Video predstavitev

Poglejte si video o tem kako vas lahko varnostna folija varuje:

http://www.youtube.com/watch?v=Maph1a2qFf4

http://www.youtube.com/watch?v=_h-mGZhKRbw


Vizitka

FOLIJA ZA STEKLARSTVO
ANDREJ DOLENC S.P.


E-mail:
info@varnostna-folija.si
Faks:  01 / 25 71 203

GSM:
031 769 329 (Andrej Dolenc)
041 775 628 (Robert Dolenc)